Γαρίδες Ριζότο με ‘‘zoumbeRAKI’’ Παλαιωμένη σε Δρύινα Βαρέλια ‘‘ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ’’

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις γαρίδες για 6' - 7'. Προσθέτουμε το μαϊντανό και συνεχίζουμε άλλα 3' - 4'. Σβήνουμε με την ‘‘zoumbeRAKI’’ Παλαιωμένη σε Δρύινα Βαρέλια ‘‘ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ’’ και 1' αργότερα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αφήνουμε να σιγοβράσει για 5'. Τότε προσθέτουμε το καυτό νερό, το αλάτι, το ρύζι και αφήνουμε να βράσει 10' - 12'. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή όρεξη!

 

rizoto raki

 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ μεγάλες γαρίδες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ντομάτα χυμό

3 κλωνάρια μαϊντανό

1/2 φλιτζάνι ‘‘zoumbeRAKI’’ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΣΕ ΔΡΥΙΝΑ ΒΑΡΕΛΙΑ

1 φλιτζάνι ρύζι για ριζότο

1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

2 φλιτζάνια καυτό νερό

Αλάτι και Πιπέρι

 

Της Ρηνιώς τα μαγειρέματα.

syntages gray

 
espa 470x60
 
ΚΥΡ. Π. ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.E. Καλή Συκιά, 740 60 Ρέθυμνο, Κρήτη
 
Tο φωτογραφικό υλικό στην παρούσα ιστοσελίδα αποτελεί ιδιοκτησία της εταιρείας ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ. Aπαγορεύεται αυστηρώς η αναδημοσίευσή του σε άλλες ιστοσελίδες, έντυπα, ημερήσιο - περιοδικό τύπο κ.λπ. H εταιρεία ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ επιφυλάσσεται σε ανάλογες περιπτώσεις να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο.