Γαρίδες Σαγανάκι με ‘‘ΟΥΖΟ ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ’’

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις γαρίδες για 6' - 7', προσθέτουμε το μαϊντανό και συνεχίζουμε άλλα 3' - 4'. Σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε για 10' να σιγοβράζουν. Προσθέτουμε το τυρί, αφήνοντας να λιώσει και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με το βασιλικό! Σερβίρεται με καψαλισμένο ψωμί και ‘‘ΟΥΖΟ ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ’’.

Καλή όρεξη!

 

garides saganaki

 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ μεγάλες γαρίδες

3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια

4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες

10 κλωνάρια μαϊντανό

5 - 6 φύλλα βασιλικό

1/3 φλιτζάνι ‘‘ΟΥΖΟ ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ’’

1 φλιτζάνι ξινομυζήθρα Κρήτης ή φέτα

 

Της Ρηνιώς τα μαγειρέματα.

syntages gray

 
espa 470x60
 
ΚΥΡ. Π. ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.E. Καλή Συκιά, 740 60 Ρέθυμνο, Κρήτη
 
Tο φωτογραφικό υλικό στην παρούσα ιστοσελίδα αποτελεί ιδιοκτησία της εταιρείας ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ. Aπαγορεύεται αυστηρώς η αναδημοσίευσή του σε άλλες ιστοσελίδες, έντυπα, ημερήσιο - περιοδικό τύπο κ.λπ. H εταιρεία ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ επιφυλάσσεται σε ανάλογες περιπτώσεις να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο.