Παπαρδέλες με Κόκκινο Κρασί ‘‘ΡΕΘΥΜΝΟ ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ’’

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το Απάκι για περίπου 5' και σβήνουμε με το ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ “ΡΕΘΥΜΝΟ ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ’’. Προσθέτουμε το καυτό νερό και τις παπαρδελες, αφήνουμε να βράσουν για 7' - 8' και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και αφήνουμε άλλα 2'. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φλούδες καπνιστής γραβιέρας. Ένα εξαιρετικό πιάτο που συνδυάζει την παράδοση της Κρήτης με την γαστρονομία. Συνοδεύεται με ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ “ΡΕΘΥΜΝΟ ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ’’.

Καλή όρεξη!

 

papardeles red wine

 

ΥΛΙΚΑ

1 μικρό Απάκι (Κρητικό παραδοσιακό καπνιστό ψαρονέφρι) κομμένο σε λεπτές φέτες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ‘‘ΡΕΘΥΜΝΟ ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ’’

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι φλούδες καπνιστή γραβιέρα

1 πακέτο παπαρδέλες

Αλάτι και πιπέρι

2 - 3 φλιτζάνια καυτό νερό

 

Της Ρηνιώς τα μαγειρέματα.

syntages gray

 
espa 470x60
 
ΚΥΡ. Π. ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.E. Καλή Συκιά, 740 60 Ρέθυμνο, Κρήτη
 
Tο φωτογραφικό υλικό στην παρούσα ιστοσελίδα αποτελεί ιδιοκτησία της εταιρείας ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ. Aπαγορεύεται αυστηρώς η αναδημοσίευσή του σε άλλες ιστοσελίδες, έντυπα, ημερήσιο - περιοδικό τύπο κ.λπ. H εταιρεία ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ επιφυλάσσεται σε ανάλογες περιπτώσεις να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο.