ΟΙΝΟΙ ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ
Petra - SeCreta¹
ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΚΡΗΤΗΣ | ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ | Vol 13%
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ (ΠΓΕ) ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: ΒΙΔΙΑΝΟ 50%, ΑΣΥΡΤΙΚΟ 50%
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΣ 610μ. υψόμετρο.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Κλασική λευκή οινοποίηση, αργή ζύμωση στους 16°C και παλαίωση για 3 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Διαυγές χρυσοκίτρινο χρώμα με αρώματα λευκών πυρινόκαρπων φρούτων με ελαφρές ‘‘νότες’’ βαρελιού. Σώμα γεμάτο με έντονη οξύτητα. Συνοδεύει ψάρια καθώς επίσης λευκά κρέατα και πιάτα της Κρητικής Παραδοσιακής Κουζίνας.
Petra - SeCreta²
ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ ΚΡΗΤΗΣ | ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ | Vol 13%
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: ΒΙΔΙΑΝΟ 50%, ΘΡΑΨΑΘΗΡΙ 50%
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ΠΑΝΩ ΛΑΚΚΟΥΣ 700μ. υψόμετρο.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Κλασική λευκή οινοποίηση. Ζύμωση στους 16°C για 10 ημέρες σε ξεχωριστές δεξαμενές. Παραμονή με τις ψιλές οινολολάσπες για 60 ημέρες για να εμπλουτιστεί στο σώμα και στο άρωμα. Έπειτα αναμειγνύονται.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Διαυγές λευκοκίτρινο χρώμα, αρώματα εσπεριδοειδών και λευκών τροπικών φρούτων όπως ανανά και άλλα. Σώμα μέτριο με ισορροπημένη οξύτητα που οφείλεται στο μεγάλο υψόμετρο του αμπελώνα. Συνοδεύει ψάρια, γαρίδες καθώς επίσης λευκά κρέατα και πιάτα της Κρητικής Παραδοσιακής Κουζίνας.
Petra - SeCreta¹
ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΚΡΗΤΗΣ | ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ | Vol 13.5%
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ (ΠΓΕ) ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ 60%, SYRAH 40%
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΣ 610μ. υψόμετρο.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Κλασική ερυθρή οινοποίηση. Ζύμωση στους 25°C και παραμονή για 10 ημέρες με τα στέμφυλα. Το Syrah παραμένει για 10 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και το Κοτσιφάλι σε inox δεξαμενή.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Χρώμα κόκκινο-ρουμπινί με αρώματα πιπεριού και κόκκινων φρούτων με μεστή-γεμάτη επίγευση. Συνοδεύει άριστα κρέατα και κοκκινιστά πιάτα αλλά και τα περισσότερα πιάτα της Κρητικής Παραδοσιακής Κουζίνας βασισμένα στο κρέας.
Petra - SeCreta²
ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ ΚΡΗΤΗΣ | ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ | Vol 14,5%
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ 50%, ΛΙΑΤΙΚΟ 50%
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ-ΦΡΑΚΤΟ 610μ. υψόμετρο.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Κλασική ερυθρή οινοποίηση. Ζύμωση στους 25°C για 10 ημέρες σε ξεχωριστές δεξαμενές και παραμονή με τις ψιλές οινολάσπες για 60 ημέρες για να εμπλουτιστεί στο σώμα και στο άρωμα. Έπειτα αναμειγνύονται.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Διαυγές κόκκινο ελαφρώς ρουμπινί χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων καθώς και αρώματα βαρελιού λόγω της παραμονής του σε βαρέλι για 6 μήνες. Σώμα γεμάτο και με στρογγυλή οξύτητα που οφείλεται στο μεγάλο υψόμετρο του αμπελώνα. Συνοδεύει άριστα κρέατα και κοκκινιστά πιάτα αλλά και τα περισσότερα πιάτα της Κρητικής Παραδοσιακής Κουζίνας.